Utsidan är den som andra bilförare i trafiken ser, men själva insidan är det bara du som får en överblick av. Det är inte alla som bryr sig om själva kupén men att göra det kan faktiskt förbättra ens välmående. Att sitta inuti en bil som är full med skräp eller är dammig kanske inte blir så trivsamt efter ett tag. Det är också lättare att alltid se till att hålla den ren från godispapper och grus än att behöva storstäda den i timmar varje vår.

Att ha saker på instrumentpanelen

Många belamrar sina instrumentpaneler med diverse saker. Det här kan faktiskt vara farligt då varje objekt enligt Newtons tyngdlagar får en kraft som motsvaras av föremålets massa multiplicerat med g-kraften (alltså hastigheten). Ju hårdare inbromsningen är desto mer ”väger” föremålet vilket gör att krockvåldet blir större. Ställ därför helst inget på instrumentbrädet och om du gör det så försök undvika stora och tunga saker. Undvik även att ställa exempelvis glasbehållare med snabbkaffe på instrumentbrädan då glas som alla vet splittras i farliga skärvor när det krossas.

Doftgranar

En del väljer att ha doftgranar och annat som gör att bilen får en speciell doft. Dessa hängs vanligen upp i backspegelns fäste. Det är inget måste att använda sådana men det kan göra att bilen känns mer fräsch och inte lika instängd.

Förbättra utrustningen

Många bilar kan behöva få nyare växelspakar, rattar, instrumentpaneler och så vidare. Det gäller speciellt om bilen körs dagligen många mil under flera års tid. Man kan välja att själv beställa ersättningsdelar och själv montera dem men vill man vara trygg i att det görs på bästa möjliga sätt så rekommenderas att du lämnar in bilen till en auktoriserad verkstad just för ditt bilmärke.

En fräsch bil är inbjudande

Om du skjutsar personer ofta så kommer de att tycka att upplevelsen är bättre om bilen är fräsch och ren invändigt. Då kan de ha mer lust att titta på utsikten och tala med föraren än om bilen känns sunkig. Så vill du ha pluspoäng för din körning så se till att bilen är fräsch invändigt. Stort lycka till med att få en fin insida av bilen!